FAQ

Is windsurfen op zee gevaarlijk?

Windsurfen op de Noordzee hoeft geen gevaarlijke en hachelijke onderneming te zijn. Wel moeten we rekening houden met een aantal factoren.  Windrichting, golven, golfhoogte en de heersende zeestroming.  Wanneer de windrichting en de zeestroming in dezelfde richting gaan zal terugstappen langs de vloedlijn  zeker van de partij zijn. Daarom kies je best het moment dat windstroming en zeestroming tegenovergesteld zitten en elkaar dus opheffen.  Met ZW wind surf je dus best met laag water of aftrekkend water. Met NO wind surf je best met hoog water of opkomend water. Vraag raad aan ervaren windsurfers indien je twijfelt.

Kan je iedere dag golfsurfles volgen?

De Belgische kust is de ideale plaats voor jouw eerste stappen op de surfplank. Jammergenoeg lopen de golven niet dagelijks binnen. Voor kinderen zijn de golven al snel krachtig genoeg maar voor volwassenen hebben we toch specifiekere condities nodig. En dit zijn golven die komen uit het noorden. Wij houden dit nauwlettend in de gaten. Indien je lessen wenst te nemen stuur je ons een mailtje met je naam en gsm-nr en dan contacteren wij je als we zien dat de condities goed zijn.

Kan je iedere dag windsurfles volgen?

Als beginnende windsurfer ben je niet zo onderhevig aan weersomstandigheden. Als er wind staat kan de les doorgaan. Gevorderde lessen zoals waterstart en jumps vereisen wel specifieke omstandigheden.

Naar waar gaat de stroming op zee?

Een eenvoudige vuistregel. Met laag water gaat de zeestroming naar La France. Met hoogwater naar Holland. Ergens tussenin verandert de zeestroming.

Wanneer kan je best SUP’en?

SUP’en wordt het best beoefend met geen of weinig wind. Houd rekening met de heersende stroming op zee vooraleer je met de sup te water gaat. Wens je geen kilometers te wandelen tot de laagwaterlijn bekijk dan eerst de getijdentabel voor je naar zee afzakt. Gebruik eerst een widebody sup zodat je de techniek van het peddelen goed onder de knie krijgt.